Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia

Prevoditelji – Vaš uspjeh u globalnom svijetu

Kvalitetan prijevod u globalnom okruženju uvjet je koji pruža sigurnost u komunikaciji sa svijetom koji nas okružuje, jer naš se život proteže izvan granica država u kojima živimo.

Danas, u dinamičnom okruženju, kvalitetu prijevoda mogu jedinu pružiti stručni prevoditelji. Prevoditeljska agencija Lingua soft je agencija čiji zaposlenici su prevoditelji s desetljetim iskustvom u pružanju usluga prijevoda. u globalnom okruženju uvjet je koji pruža sigurnost u komunikaciji sa svijetom koji nas okružuje, jer naš se život proteže izvan granica država u kojima živimo.

Danas su najčešći slučajevi prijevoda teksta, međutim sve se češće nalazimo u situacijama kada nam je potreban usmeni prijevod.

Usmeni prijevod, ovisno u potrebi, može biti pomoć jedno osobi ili vrlo maloj grupi ljudi, tada se on naziva prijevod uz pratnju, jer osobu ili grupu prati prevoditelj koji u vrši prevođenje. Najčešća situacija je prisustvovanje osobe sastanku, prezentaciji ili službenom putovanju gdje govornici govore stranim jeziku. Prevoditelj u pratnji prevodi osobi što govornici govore.

Druga potreba za usmenim prevođenjem su prijevodi za velike grupe osoba koje slušaju govornika ili žele sudjelovati u diskusiji s govornicima. Takve situacije su najčešće sastanci, konferencije i razne vrste skupova kojima prisustvuje mnogo osoba. Razlikujemo dvije vrste prevođenja: simultano prevođenje i konsekutivno prevođenje.

Simultano prevođenje omogućava velikoj grupi osoba istovremeno slušanje prijevoda dok govornik izlaže. Za simultano prevođenje potrebna je oprema koja omogućava slušanje prijevoda. Ovakav način prevođenja pogodan je konferencije i velike skupove.

Konsekutivno prevođenja pogodno je za manje skupine sudionika. Prevođenje se izvodi na način da govornik izloži dio teksta te prevoditelj prevodi na ciljani jezik za vrijeme stanke govornika.

Bez obzira o kojoj vrsti prevođenja se radi, Lingua-soft je u mogućnosti pružiti Vam vrhunski prijevod koji zadovoljava svjetske kriterije koji se postiže samo i isključivo uz pomoć stručnih i educiranih prevoditelja s dugogodišnjim iskustvom koji čine Lingua-soft prevoditeljski tim.

Prijevodi Lingua-soft – Naš prijevod za Vaš uspjeh