Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia

Prodaja stanova

Prodaja nekretnina prodavatelja iste suočava s tematikom procjene vlastite nekretnine koja je češće subjektivna nego utemeljena na realnoj tržišnoj vrijednosti. Iz tog razloga mnogi drže nerealno visoku cijenu svojih nekretnina, a koja za rezultat ima često predugi period do prodaje nekretnine.

Bitne stavke kojih bi se svi prodavatelji nekretnina trebali držati prilikom kreiranja cijene, kaže direktorica Agencije za nekretnine Kat na kvadrat Martina Bistrović Hošnjak, je da na konačnu cijenu ne utječu stvari poput vrhunskog ugradbenog namještaja, skupih sanitarija ili bilo kojih drugih stvari koje su subjektivni ukus pojedinca, već se treba fokusirati na bitne činjenice koje kreiraju tržišnu vrijednost nekretnine, a to su lokacija, kvaliteta izgradnje, dobar tlocrt i naravno veličina nekretnine.

Važno je napomenuti da često dobra pozicioniranost unutar samog objekta, bez obzira što se radi o istoj lokaciji, može također biti važan čimbenik u kreiranju cijene - naglašava Martina Bistrović Hošnjak.

Stoga nije na odmet potražiti savjet ovlaštenih agenata za posredovanje u prodaji nekretnina koji svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći u realnom kreiranju cijene koja će odgovarati ponudi i potražnji na tržištu.

Za buduće kupce koji kreću u potragu za vlastitom nekretninom, vrlo je bitna čista i potpuna dokumentacija koju često, zbog same situacije na tržištu i nedovoljno sređenih zemljišnih knjiga, nije moguće adekvatno provjeriti pa se iz stoga razloga preporuča potražiti pomoć stručnih osoba -savjetuju iz agencije za nekretnine Kat na kvadrat.

Zbog svega navedenoga preporučamo da za prodaju ili kupovinu nekretnina posjetite agenciju Kat na kvadrat.