Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia

Prvi hrvatski dizajnerski ojastučeni namještaj

U poslijednje vrijeme se puno priča o presedanu u hrvatskoj industriji namještaja. Naime, tvrtka pod imenom Kvadra Design je prva u Hrvatskoj započela proizvodnju dizajnerskog ojastučenog namještaja.

Tomislav Knezović, vlasnik Kvadra Design, je još prije dvadesetak godina ušao u ovaj posao; prvo kroz prodaju, a zatim kroz osnutak i vođenje Perfecte koju je u roku 4 godine podigao na razinu jednog od najuspješnijih domaći brendova madraca. Nju je prodao švedskoj grupaciji Hilding Anders i posvetio se proizvodnji namještaja i stvaranju Kvadre.

Razvoj Kvadra Designa je usmjerio prema izradi kvalitetnog domaćeg namještaja dizajniranog u suranji s hrvatski produkt dizajnerima. Takvi proizvodi iziskuju veća ulaganja, međutim, Kvadra želi ponuditi hrvatski dizajn i to u dobrom omjeru kvalitete i cijene.

Počeli su sa čak 6 sjedećih garnitura, a nedavno je i održan natječaj za novu dizajnersku sofu. Odabrana su dva projekta; sofa Revolve, koja predstavlja inovativno rješenje jer objedinjuje funkciju sjedenja i spavanja koju su dizajnirali Numen/ForUse i Ivanom Borovnjak & Robertom Bratovićem. Drugi projekt je sofa 3angle koju su dizajnirali Filip Despot, Tihana Gotovuša i Ivana Pavić iz Grupe.

Sofe Revolve i 3angle, kao i ostali ojastučeni namještaj Kvadre Design će premijerno biti predstavljen na sajmu Ambienta na Zagrebačkom velesajmu.

Nakon predstavljanja u Zagrebu, moderno dizajnirani dvosjedi i fotelje će biti predstavljeni na sajmu namještaja u Beogradu, zatim u Kolnu, ali i na ostalim europskim sajmovima. Kvadrini proizvodi imaju potencijala ostati zapaženi na stranim tržištima i započeti izvoz. U zemljama zapadne i sjeverne Europe je kvalitetan i moderno dizajniran namještaj standard tako da ne sumnjamo da će biti prepoznat i pobuditi strani interes za hrvatski proizvod.

Kvadru Design možete pratiti na Facebooku.