Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia

Život u Gorskom kotaru

Razmatrate li kupnju kuće za odmor, Gorski kotar je idealno mjesto za to. Život u Gorskom kotaru miran je, ugodan i zanimljiv te su mnogi upravo tamo pronašli ili izgradili kuću za odmor ili stalno boravište. Okolne planine Velika Kapela i Velebit izvrstan su teren za bavljenje lovom, planinarenjem i speleologijom, a tijekom godine održavaju se različite svetkovine i manifestacije. Ugodna klima u ljetnim mjesecima pogoduje onima kojima ne odgovaraju pretjerane vrućine, a obilje snijega zimi daje poseban ugođaj drvenim kućama te nudi mnoštvo prilika za zimske sportove i zabavu na snijegu.

Ako se radi odmora ili bijega od prebrzog ritma života u urbanim centrima odlučite za kupnju nekretnine u Gorskom kotaru, upravo bi se drvena kuća mogla pokazati kao Vaša najbolja investicija. Drvene kuće za odmor, ili pak stanovanje tokom cijele godine, ističu se svojom udobnošću, zdravom mikroklimom i energetskom učinkovitosti, a ne valja zanemariti ni povoljnu cijenu i brzu izgradnju – naročito kada je riječ o drvenim montažnim kućama – te trajnost takvih kuća. Održavanje drvene kuće danas ne predstavlja problem: premazana zaštitnim slojem ona će zadržati svoja svojstva i više stotina godina.

Izvrsna termoizolacijska svojstva drveta čine Ardom drvene kuće ugodnima za boravak pri ekstremno niskim, ali i visokim vanjskim temperaturama zraka, čime se ostvaruje znatna ušteda energije potrebne za njihovo zagrijavanje i hlađenje. Kolanje zraka na mikro-razini stanarima osigurava optimalnu razinu vlažnosti i prozračnosti, a kako drvena građa sprječava kolanje prašine i eliminira statički elektricitet, drvene kuće idealan su dom obiteljima s malom djecom te osobama koje imaju problema s dišnim putevima. Sve to čini drvene kuće u Gorskom kotaru povoljnom investicijom te poželjnim izborom ne samo za vikendicu, već i kao dom u kojem se boravi tokom cijele godine.