Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia

Dimedia FTP - brza i lagana razmjena dokumenata (čak i velikih)

U svakodnevnoj praksi susrećemo se s potrebom razmjene dokumenata svih vrsta i veličina putem Interneta. Najčešće se služimo prilozima u email porukama, ali taj način nije ujedno i najbolje. Zato za razmjenu dokumenata putem Interneta treba koristiti FTP tj. File Transfer Protocol.

Kako bi se olakšalo i ubrzalo slanje i primanje dokumenata Dimedia je kreirala FTP web aplikaciju. Aplikacija omogućava slanje, primanje i preuzimanje dokumenata putem web sučelja. Sada više ne morate dokumente slati na CD ili email porukom. Dovoljno je dokument dodati u aplikaciju i primatelja obavijestiti da ga čeka dokument za preuzimanje.

Važno je napomenuti da je Dimedia FTP aplikacije online rješenje koje se dostupno uz korištenje internet preglednika, a time dostupno u bilo koje vrijeme s bilo kojeg mjesta. Također dokumenti pohranjeni u program uvijek su dostupni bez obzira nosite li svoje računalo sa sobom ili ne.

Mogućnosti programa

Dimedia FTP svojim mogućnostima omogućava brzu i jednostavnu razmjenu dokumenata, a posebno je pogodan za razmjenu "velikih" dokumenata koji se ne mogu poslati npr. email porukom

Upload velikih datoteka
Program omogućava upload velikih dokumenata koji zauzimaju puno MB prostora. Ovim načinom omogućena je brza razmjena velikih dokumenata.

Upload više datoteka istodobno
U jednom "koraku" moguće se prenijeti više datoteka odjednom. Sada više nije potrebno više dokumenata pakirati u .zip dokumente, već je dovoljno odjednom dodati željene dokumente u FTP.

Drag&drop opcija
Program pojednostavljuje dodavanje više dokumenta. Dovoljno je da na osobnom računalu označite željene dokumente i "prenesete" ih u sučelje programa i dokumenti su spremni za priejnos

Slanje obavijesti o pristiglim dokumentima
Putem email poruke, poslane putem programa, možete "drugu stranu" obavijestiti o dokumentima koji ga čekaju za preuzimanje. U email poruci pišu upute kako pristupiti i preuzeti dokumente. Ova opcija je vrlo pogodna kada želite poslati dokument osobi koja nema mogućnost pristupa aplikacije, već dokument preuzima putem priloženog linka u email poruci.

Upravljanje korisnicima
Program omogućava upravljanje dozvolama pristupa svim korisnicima. Može se podesiti koje dokumente mogu preuzeti koji korisnicima.

Upravljanje dozvoljenom kvotom prostora na serveru
Program omogućava podešavanje najveće dozvoljenog prostora koji spremnik aplikacije može zauzeti na serveru. Na ovaj način moguće se optimalno koristiti dostupne resurse servera.

Primanje obavijesti o korištenju aplikacije
Administrator aplikacije redovito prima obavijesti o događajima u aplikaciji. Koji su dokumenti pristigli i koji su preuzeti od strane kojeg korisnika.

Platforma

Program Dimedia FTP izrađena je korištenjem internet tehnologija temeljenih na PHP i Apache serveru. Naručitelju aplikacije Dimedia će instalirati program na server i podesiti ga za rad. Dimedia tim kontinuirano pruža podršku u korištenju programom.