Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia

Facebook aplikacije

Facebook je društvena mreža koja se od nastanka 2004. godine kontinuirano razvija te time izrada Facebook aplikacija i Facebook marketing učinkovito napreduju. Broj aktivnih korisnika iz dana u dan neprestano raste, a u 20 minuta se na ovoj mreži podijeli više od milijun linkova, uploada se više od dva milijuna fotografija te se komentira više od deset milijuna puta.

Ukoliko se statistike pogledaju na dnevnoj razini, utoliko se brojke ''penju'' do 250 milijuna uploadanih fotografija, 2.7 milijarde statusa i 425 milijuna mobilnih korisnika. Impresivni podaci koji utječu na Facebook marketing i kojima se potiče izrada Facebook aplikacija.

Facebook marketing postao je vrlo važan dio marketinga budući da je u opisanom okruženju tvrtkama i brendovima vrlo važno izgraditi društvenu startegiju, osigurati interaktivno okruženje te njegovati odnos korisnicima koji u ''globalnom selu'' komuniciraju.

Uz izradu fan stranice na ovoj platformi, izrada Facebook aplikacija i njihova implementacija važna je za aktivnost korisnika i samim time za razvoj tvrtke ili brenda te njihovih Facebook marketing aktivnosti. Uz pomoć Facebook aplikacije i marketinških aktivnosti privući ćete velik broj korisnika na internetsku i fan stranicu te povećati svjesnost o svom brendu. Facebook aplikacije omogućuju razvoj daljnjih koraka važnih za marketing na toj društvenoj mreži. Facebook aplikacije i marketing mogu vam povećati promet i prodaju, a samom korisniku stvoriti dodatnu vrijednost, izgraditi lojalnost te ih poticati na međusobne preporuke bitne za Facebook marketing.


Što Dimedia može učiniti?

Facebook aplikacije mogu se izraditi za integraciju u stranicu, ali i za mobilne inačice istih. Dimedia omogućuje obje varijante pristupačne krajnjem korisniku. Ovisno o dizajnu vaše tvrtke ili brenda, Facebook aplikacije se prilagođavaju istome te se izrađuje sama stranica aplikacije (Canvas page). Izrada Facebook aplikacija i njihova programska rješenja se implementiraju na fan stranicu te se izrađuju okviri Facebook aplikacije (za profil korisnika, prečice i bookmark). Izrada Facebook aplikacija uključuje i pristup istoj od strane korisnika te se, po dogovoru i željama klijenta, pozicioniraju tabovi vezani za korištenje Facebook aplikacije. Izrada Facebook aplikacija cilj je našeg tima marketinških stručnjaka, dizajnera i programera. Oni će vam osmisliti inovativne, zanimljive i prepoznatljive Facebook aplikacije kako bi se vaša tvrtka ili brend istaknuo u ovom okruženju.

Vrste aplikacija

Facebook aplikacije mogu biti vrlo raznolike te tako informirati korisnike, podučavati ih ili zabavljati. Izrada aplikacija omogućava dodatnu vrijednost i samom brendu ili tvrtki budući da upoznaje svoje korisnike te time razvija Facebook marketing strategije. Izrada Facebook aplikacija moguća je obliku anketa, nagradnih igara, igara za zabavu ili sadržaja u obliku infografika koje korisnicima stvaraju osobnu vrijednost.

Tvrtke ili brendovi organiziraju nagradne igre koje su jednostavne, zanimljive i djeluju motivirajuće na korisnika, a pospješuju Facebook marketing. Klijentima se može ponuditi i izrada aplikacija kojima se korisnike informira o sadržajima koji olakšavaju svakodnevne aktivnosti. S druge strane, izrada Facebook aplikacija zabavnih sadržaja poput anketa, igara ili kreiranja popularnih infografika angažira korisnike koji putem istih dijele sadržaje s prijateljima čime se mreža Facebook aplikacije širi i utječe na pozicioniranje korisnikova profila, ali i Facebook stranice tvrtke ili brenda. Izrada Facebook aplikacija angažira velik broj korisnika široko rasprostranjene društvene mreže, čime se pospješuje B2C i B2B komunikacija i poslovanje.