Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia Dimedia

Content Management System

CMS, ili sustav za upravljanje sadržajem, je pojednostavljeno sustav uz pomoć kojeg uređujemo web stranice. CMS nam omogućava da u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg mjesta možemo upravljati sadržajem internet stranica koje izrađujemo bez da posjedujemo znanje programiranja. Dovoljan nam je internet preglednik i poznavanje osnova korištenja računala.

Upravljanje sadržajem

Sadržajem web stranica upravlja se kroz administracijsko sučelje kojem pristupamo uz pomoć korisničkog imena i lozinke. Sučelju administracije je moguće pristupiti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta, dakle s bilo kojeg računala.

Kroz administracijsko sučelje uređuju se podaci prikazani na internet stranici (tekst, slike, video sadržaji, linkovi na druge stranice...), te se određuje strukturni raspored web stranice.

Administracijsko sučelje omogućuje samostalnost i fleksibilnost u radu sa sadržajem na webu, štedi vrijeme (samostalno se može uređivati sadržaj) i umanjuje troškove održavanja internet stranica.

Modularno i fleksibilno rješenje

Dimedia CMS je programsko rješenje modularnog tipa. Nadogradivo je u svakom segmentu i u bilo kojem trenutku se može prilagoditi potrebama korisnika. Nadogradnjom već razvijenih ili potpuno novih modula (izrađenih prema željama korisnika) internet stranicu možemo pretvoriti u pravi web “portal“.

Dimedia CMS omogućava da web stranicu nadogradite u napredni e-business sustav s integriranim web katalogom, web trgovinom, sustavom on-line plaćanja i svim ostalim naprednim mogućnostima potrebnim za razvoj svog poslovanja.

Mogućnosti Dimedia CMS

Uređivanje sadržaja

Osnovna mogućnost CMS-a je uređivanje sadržaja. Sadržaj na webu raspoređen je kroz sadržajne cjeline, a svaka cjelina može se uređivati kroz CMS administraciju. Sadržaj (tekst) same stranice uređuje se kroz tvz. editor koji omogućava jednostavno formatiranje teksta na identičan način kao korištenje programa za pisanje teksta. Kroz editor se također dodaju slike, video i ostali dokumenti u tekst, a sadržaj se može povezati i linkovima.

Katalog proizvoda (web katalog)

Web katalog modul je koji omogućava upravljanje i pohranjivanje proizvoda u kataloge. Proizvodi se razvrstavaju u kategorije i potkategorije čiju strukturu definira korisnik. Web katalog omogućava da se na brz način dodaju novi proizvodi koji se mogu detaljno opisati putem niza opisnih atributa, a postojeći se brzo i jednostavno mogu uređivati. Web katalog izgrađen je na način koji omogućava različite načine kreiranja kataloga prema željama i potrebama korisnika. Katalog se na jednostavan način povezuje s modulima web trgovine i tada sve zajedno čini online prodajno mjesto.

Optimizacija sadržaja

Kroz administracijsko sučelje na jednostavan način možete upravljati aktivnostima SEO optimizacije sadržaja za tražilice. Na taj način internet stranica se može pripremiti i podesiti da osvoji najbolje pozicije u rezultatima pretraživanja.

Novosti

Novosti su vrlo bitan dio svake internet stranice. Kroz objavljene novosti korisnik stječe dojam o aktivnosti Vaše tvrtke, koliko truda ulažete u ažuriranje informacija na internet stranicama, te na kojim projektima radite.

Foto galerija

Foto galerija je multifunkcionalni modul pomoću kojega se može napraviti mali katalog proizvoda, prikazati proizvodni pogon ili kako ste se proveli na zadnjem tvrtkinom domjenku. Uz prikaz male fotografije, potpisa fotografije, pop-up ili Light Box uvećanje predviđeno je i postavljanje fotografije u visokoj rezoluciji za download.

Blog

Blog je način izražavanja i komunikacije putem online medija. Svojim karakterom blog omogućava uvid iz drugog pogleda. Modul Blog omogućava kreiranje sadržaja prema uvriježenim standardnima blog prezentacije. Uz objavljene članke mogu se dodavati komentari, smještati ih u kategorije, dodavati tagove i ostale uobičajene blog aktivnosti. Blog je odličan način za periodičko objavljivanje sadržaja na webu u manje formalnom obliku i pogodan je za SEO optimizaciju sadržaja za tražilice. On čini Vašu internet stranicu dinamičnom što ju čini puno primamljivijom pretraživačima.

FAQ

FAQ (ili često postavljana pitanja) modul omogućava upravljanje pristiglim pitanjima i davanje odgovora na ista. Na javnoj stranici na webu, putem obrasca, korisnik postavlja pitanje koje se arhivira u administraciji. Istodobno korisnik može, uz pitanje, priložiti i prilog. Putem administracije se na pitanja može odgovarati i odlučiti u kojem će se trenutku i na koje mjesto, objaviti odgovor na Vašoj web stranici.

Sinkronizacija podataka

Dimedia CMS sposoban je s lakoćom razmjenjivati podatke s drugim izvorima sadržaja bilo da se radi o web stranicama i specijaliziranim bazama podataka. Na taj način je omogućeno prikazivanje sadržaja koji se ne mora „ručno prenositi“, a aktivnosti ažuriranja su svedene na minimum ili su u potpunosti nepotrebne. To je posebno pogodno u slučajevima kada na vlastitom webu želite prikazati npr. proizvode svojih partnera čiji se fond i informacije svakodnevno mijenjaju.

Obrasci

Modul Obrasci omogućava Vam da samostalno kreirate obrasce za prikupljanje podataka. Uz pomoć modula možete odrediti koja polja će se u obrascu nalaziti, koja su obavezna za ispuniti, na koju adresu će obrazac pristizati i niz ostalih opcija. Modul omogućava jednostavno postavljanje obrasca uz bilo koju stranicu na webu unutar Dimedia CMS-a.

Newsletter predbilježba

Ovaj modul omogućava prikupljanje predbilježbi korisnika za primanje newslettera i povezivanje s Dimedia programom za slanje istih. Modul i program izravno komuniciraju i na osnovi odabira korisnika, njihovu adresu razmještaju u tematske grupe primatelja newslettera.

Flash integracija

Dimedia CMS omogućava dodanu vrijednost Flash rješenjima. Omogućava da korisnik putem administracije može samostalno uređivati sadržaj unutar Flash rješenja. Također je omogućeno dinamičko preuzimanje sadržaja što je posebno pogodno kod Flash rješenja u kojima se sadržaj mijenja na dnevnoj bazi, a urednik ne može sve urediti.

Press

Internet stranice koje najčešće nazivamo “Drugi o nama” i “Objave za medije” u pozadini imaju isti modul i najčešće se nalaze na korporativnim internet stranicama. Omogućavaju Vam jednostavno postavljanje objavljenih članaka u medijima ili objave namijenjene medijima.